INSPIRACJE / Przepisy / 19 lutego 2019

Pączki kokosowe

Składniki na pączki:

  • 80 ml oleju kokosowego
  • 60 ml miodu
  • 4 jajka
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego/ laska wanili
  • 100 g wiórków kokosowych zmielonych na mąkę
  • 1/2 łyżeczki sody

Składniki na polewę:

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • wiórki kokosowe do dekoracji
  • mielone orzechy do dekoracji

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Olej rozpuścić, zmiksować z miodem na puszystą, jasną masę. Stale miksując dodawać po jednym jajku oraz ekstrakt waniliowy/ laskę wanilii. Na koniec wsypać mąkę kokosowa wymieszaną dokładnie z sodą. Masę przełożyć do foremek, wypełniając je do 3/4 wysokości. Piec 15-16 minut w foremkach do donatów lub w zwykłych silikonowych foremkach do muffinem. Upieczone pączki wyjąć z foremek na kratkę do przestygnięcia.

Rozpuścić czekoladę z olejem, polać pączki i posypać wiórkami oraz orzechami.

Smacznego 🙂

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i odwiedź naszą Poradnię!

ul. Jadźwingów 2
Warszawa

606 228 038 | kontakt@poradniaeffecta.pl


close

Nasze Najlepsze Przepisy

Pobierz bezpłatny ebook: